Om man har funktionsnedsättningar i förhållande till studier har man som student möjlighet att ansöka om ett riktat pedagogiskt stöd. Det baseras på den diagnos man fått genom vården och ger rätt till olika former av stöd och möjlighet till olika former av anpassningar. För att få veta mer om detta kan du delta i informationsföreläsningen imorgon (torsdagen 29/8). Här är inbjudan till det och till att träffa vår (dvs Humanistiska och teologiska fakultetens) samordnare Christina Rowa och specialpedagogen Henrik Mejborn:
Informationsmöte för dig med funktionsnedsättning som funderar på att ansöka om stöd i studierna vid Lunds universitet.
Du som har en varaktig funktionsnedsättning, som t ex adhd, autism, synnedsättning, dyslexi, är välkommen till Pedagogiskt studentstöds informationsmöte inför din studiestart vid Lunds universitet. Mötet äger rum torsdagen den 29 augusti kl 10:00
Syftet med mötet är att du ska få information om vilket stöd du kan få och känna dig bättre förberedd inför din studietid. Du får möjlighet att ställa frågor i ett mindre sammanhang.
Vi som tar emot dig är samordnare Christina Rowa och specialpedagog Henrik Mejborn. Vi har även bjudit in en studievägledare och en bibliotekarie från HT fakulteten för att bättre kunna svara på alla frågor du kan tänkas ha.
Dag: Torsdagen den 29 augusti
Tid: 10.00-11:30
Plats: Genetikhuset, plan 3, sal 306, Sölvegatan 29b i Lund
Informationen kommer att innehålla följande:
- Vilket pedagogiskt stöd kan jag få på universitetet?
- Vad innebär akademiska studier? Skillnad mellan gymnasiet och universitetet
- Vilket stöd kan jag få från studievägledare/bibliotek
- Tid för frågor
Anmäl dig med namn och vad du ska studera till christina.rowa@stu.lu.se
Om du har några frågor redan nu kan du skriva till samma mejladress.
Du kan också gå in på vår hemsida www.lu.se/pedagogiskt-stod