Det är fullt ös i ansökningstider just nu och jag får många frågor om kurser utanför vår institution. Det finns förstås hur många som helst och bara era egna intressen (och förkunskapskraven) sätter gränser för vad eller var ni kan söka.
Först vill jag påminna våra antikstudenter på kandidat- och masternivå att söka Rom-kursen till våren om det är något ni är intresserade av och behöriga till. Den ges via Göteborgs universitet och kräver ett ansökningsbrev utöver antagning.se, missa inte det.
En annan påminnelse är om praktikkursen Humanister i arbetslivet på grundnivå som humaniora- och teologifakulteten ger för första gången den här terminen och som ges igen till våren. Den utgår från SOL här i Lund men gäller alla humanister och teologer som ordnar sin egen praktikplats, och är på 30 hp. Du behöver inte ha praktikplatsen färdig när du söker, men väl när terminen börjar i januari.
En helt ny kurs på Geologen här i Lund kanske också är av intresse, den heter Scientific dating in archaeology and heritage managment och är på 3 hp.
Jag får ofta frågor om studera arkeologi som gjorts på andra platser och i vår ges Sydamerikansk arkeologi: Amazonas och Inka och deras föregångare, 15 hp av Göteborgs universitet på distans. Det går att söka fram fler kurser på distans genom att begränsa sökresultaten på antagning.se till det. Urvalet görs beroende på dina sökord i övrigt och med ”arkeologi” hittar vi kurser som till exempel Sandbyborg: arkeologin, händelsen, tiden på 7,5 poäng genom Linnéuniversitetet, eller Mot en ny europeisk förhistoria, 15 hp på avancerad nivå som handlar om DNA och strontiumanalys och ges genom Göteborgs universitet. Andra användbara sökord eller delar av sökord är antik, historia, kultur, kulturmiljö, turism, museum/musei, arkiv, GIS, osv, osv.
Lycka till! Deadline är den 17/10.