STUDIEVÄGLEDARBLOGGEN

Blandad information som berör er utbildning och studietid.

Snart terminsstart!

Det är ju vedertaget vid det här laget att 2020 är ett år olikt alla andra. För terminsstarten hösttterminen -20 innebär det att mycket kommer att hållas på distans men att introduktionsmötena är med fysisk närvaro.

Universitetet jobbar med att göra denna fysiska närvaro så säker som bara är möjligt. Det kommer att finnas handsprit i alla salar, alla salarna är omräknade till att innehålla en tredjedel av de platser de brukade ha så att det ska finnas utrymme mellan alla som sitter, och det finns anvisningar kring vilken ingång som är lämpligast att välja för att gå förbi så lite folk som möjligt på väg till sin sal.

Här är länken till hur ni hittar rätt, och kom ihåg att dubbelkolla ifall uppropet är på LUX eller SOL (de två huskomplexen som innehåller humaniora och teologi-fakulteten).

Redan före coronapandemin höll vi på att byta lärplattform för institutionen (och hela Lunds unviersitet) till Canvas. Det finns förstås mycket nytt att lära sig även där och om ni skulle ha några frågor eller funderingar så hålls det ett virtuellt supportrum den 27/8 (nu på torsdag) 12-17 för alla frågor. Tveka inte att gå in och fråga! https://lu-se.zoom.us/my/welcome2lu (öppnas i nytt fönster).

När det kommer till registrering så är det något som sker på plats vid uppropet. Därför är det extra viktigt att ni meddelar oss om ni inte kan komma på det! Det finns andra institutioner där studenten själv går in och registrerar sig, men här görs det av vår studieadministratör Susanne Gustafsson direkt efter introduktionsmötet. Skulle du vara reserv på introduktionsdagen är det först efter att hon registrerat de närvarande som hon skickar kallelse till de reserver som fått plats.

Schema, kursbeskrivning och läromål finns redan på kursernas hemsidor under fliken Utbildning på ark.lu.se och på universitetets hemsidor finns också mycket nyttigt för den som är ny student.

Men oavsett hur annorlunda det här året är mot alla andra år så är en sak densamma – vi är väldigt glada att välkomna höstens studenter till oss på institutionen!

 

 

24 augusti, 2020

Inlägget postades i

ALL students of the department

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *