STUDIEVÄGLEDARBLOGGEN

Blandad information som berör er utbildning och studietid.

Jobbannons: GIS-arkeolog sökes till tjänst i Lund

Här är en annons från Arkeologerna, efter en GIS-arkeolog som ska vara baserad i Lund. Nedan finns en del av annonsen, läs hela i den här länken och följ sedan instruktionerna för ansökan där

Arbetsuppgifter
GIS-arkeologerna jobbar verksamhetsövergripande med teknisk planering och stöd för digital dokumentation. Som GIS-arkeolog bidrar du med din kompetens som en integrerad del i våra arkeologiska projekt och andra uppdrag inom kulturarvsfältet. Du bidrar även med support och stöd via vår Helpdesk, främst inom teknisk mätningsutrustning, GIS samt Intrasis. Problemlösning ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Att hålla ordning och reda är en viktig del av arbetsprocessen. I Helpdesk ges också support av Intrasis till våra externa kunder. Du kan även ansvara för egna uppdrag, exempelvis dokumentation med drönare, Structure from motion eller arkeologisk prospektering, beroende på din individuella kompetensprofil.

Kvalifikationer
Du har kunskap om de olika moment som ingår i en uppdragsarkeologisk process samt digital dokumentation. Goda kunskaper inom GIS, mätinstrument, databaser samt Office-paketet är ett krav för att lyckas med arbetet. Du behärskar engelska i tal och skrift. Vi förutsätter att du har examen i arkeologi.
I arbetet krävs körkort. Erfarenhet av teknisk planering och dokumentation med drönare samt Structure from motion är meriterande.

Personliga egenskaper
Vår verksamhetsidé bygger på mål- och resultatfokus. Därför förväntas du ha en affärsmässig utgångspunkt, vara strukturerad och ha förmåga att prioritera. Du tar och behåller initiativ. Det är en fördel om du har intresse av utveckling. Du måste ha förmågan att ta till dig nya arbetssätt och lära dig ny teknik. Vi vill även att du är kvalitetsmedveten och har känsla för service. Det är betydelsefullt att du är positiv, kommunikativ, tydlig och har förmåga att se helheten. Du är prestigelös och har samarbetsförmåga, detta är viktigt då du kommer att ingå i ett team. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

17 juni, 2022

Inlägget postades i

ALL students of the department

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.