Jobb i Norbotten

Här kommer en jobbannons till:

 

 

Arkeolog till avdelning kulturmiljö vid Norrbottens museum

 

Arbetsplats: Norrbottens museum avdelning kulturmiljö
Referensnummer: 196741

Om arbetsplatsen

Norrbottens museum är länsmuseum för Sveriges nordligaste län. Vårt län stäcker sig från fjäll till skärgård och har en spännande kulturhistoria som präglats av långväga kontakter. Genom alla tider har vårt län varit en kulturell smältdegel och nationella minoritetsspråk som samiska, tornedalsfinska, romani chib och finska hörs vid sidan av svenska, somaliska, afghanska och över 90 andra nya minoritetsspråk.
Norrbottens museum arbetar med att bevara, använda och utveckla regionens kulturarv och kulturmiljöer genom kunskapsuppbyggnad, samlingsförvaltning och publik verksamhet.
Norrbottens museum söker nu en arkeolog för tillsvidareanställning, med placering på Avdelning kulturmiljö.

Arbetsuppgifter

Du förväntas aktivt medverka i planering, samordning och utveckling av museets kulturmiljöverksamhet genom intern och extern samverkan. I tjänsten utför du arkeologirelaterade arbetsuppgifter såsom:
• Projektledning av, eller deltagande i, arkeologiska uppdrag i hela regionen.
• Rådgivning och besiktning av fornlämningar i fält.
• Drivande och deltagande i projektansökningar och samarbeten internt och externt.
• Kunskapskommunikation, såsom arbete med sociala medier och föreläsningar.
• Kunskapsuppbyggnad i växelverkan mellan uppdragsarkeologi och aktuellt forskningsläge.
Arbetsuppgifterna innebär projekt- och arbetsledning, inklusive ansvar för ekonomi. Större projekt utförs ofta i samarbete mellan flera professioner på länsmuseet.
Då viktig kunskapsuppbyggnad sker i mötet mellan uppdragsarkeologi och forskning ser Norrbottens museum positivt på egna initiativ till kunskapsuppbyggande samarbetsprojekt, internt och med olika kulturmiljöaktörer i länet.
Tjänsten innebär ofta resor i länet och under fältsäsong även boende utanför arbetsorten under arbetsveckan.

Din bakgrund

Vi söker dig som har akademisk examen, gärna magisterexamen/masterexamen, med minst 120 högskolepoäng (80 p enligt gamla systemet) i arkeologi.
Meriterande är även andra relevanta universitetskurser, exempelvis osteologi, marinarkeologi, medeltidsarkeologi eller GIS.

God fältarbetsvana med erfarenhet av arkeologiska utredningar/undersökningar är ett krav. Erfarenhet av projektledning av arkeologiska uppdrag, arbete i GIS-miljö (Intrasis, ArcGIS, FältGIS och liknande) och av arkeologiskt rapportarbete är starkt meriterande. Du får gärna ha intresse för att relatera fältarkeologi till forskning.
Följande kompetenser är också meriterande:
– Projektledning av stora arkeologiska undersökningar
– Produktion av kulturhistoriska planeringsunderlag inför t ex MKB
– Arbete med fältarkeologi i Norrlandsmiljö
– Godkänd granskare/registrerare för Kulturmiljöregistret
– Erfarenhet av arbete med metalldetektor
– Arkeologisk förmedling till allmänheten
– Genomförd utbildning i Fornreg

Du är självgående och flexibel och har ett medvetet resultattänk i planering, prioriteringar och utförande. Du har analytisk förmåga och är noggrann, med sinne för detaljer. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.
Du bör ha god kännedom om vilka förordningar som gäller för arkeologisk verksamhet.
Vi ser gärna att du är utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang och ser värdet i att underhålla och utveckla externa och interna relationer.
Du ser din del i helheten på arbetsplatsen och i museets arbete i regionen, samt arbetar konstruktivt för förbättringar.
Arbetet kräver god datorvana och B-körkort.

Anställningsfakta

1 tillsvidaretjänst, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Region Norrbotten tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

 

Vill du veta mer?

Avdelningschef, Nils Harnesk, 070- 642 79 94, nils.harnesk@norrbotten.se

 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi undanber oss direkt kontakt med bemannings-rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Fackliga företrädare

DIK, Åsa Lindgren, 0920-24 35 33, asa.lindgren@norrbotten.se

Sista ansökningsdag är den: 2019-02-08

Norrbotten
Norrbotten är i stark utveckling, både ekonomiskt och kulturellt. Här finns kraftfulla, varma människor, omtanke och samhällsservice, städer och vildmark. Norrbotten erbjuder goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid.

Region Norrbotten

Region Norrbotten är länets största arbetsgivare. Som anställd i Region Norrbotten får du arbeta i en stimulerande miljö där du kan vara med och påverka och göra skillnad för en bättre hälsa i länet. Vi erbjuder bra anställningsvillkor med bland annat flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och tillägg till föräldraförsäkringen. Region Norrbotten bidrar även med kompetensutveckling i ledarutvecklingsprogram, kurser, föreläsningar, mentorskap, nätverk och forskningsprojekt. Region Norrbotten har fem sjukhus, 33 hälsocentraler och är bland de ledande i Sverige inom e-hälsa.

 

This entry was posted in ALL students of the department. Bookmark the permalink.

Write a Comment

* Required