STUDIEVÄGLEDARBLOGGEN

Blandad information som berör er utbildning och studietid.

Första antagningsomgången

Nu går första antagningsbeskeden ut och det här är en påminnelse om att tacka ja ifall ni vill gå kursen! Om ni inte svarar räknas det som ett nej, så glöm inte bort att begära er plats. Svaren ska vara inne senast den 24/7.

För dem av er som blivit antagna med förbehåll innebär det att ni vid kursstart måste kunna uppvisa att ni uppfyller förkunskapskraven. Dvs, de som planerar gå masterprogrammet måste kunna visa upp en uttagen kandidatexamen. För programmet räcker det inte att ha klarat kandidatkursen, det krävs en färdig examen (ifall ni sökt fältkursen på masternivå som fristående kurs räcker det med klar kandidatkurs, examenskravet är för programmet). För dem av er som sökt kandidatkursen krävs det att ni gått klart fortsättningskursen i ert ämne, och det gör att uppsamlingstentan i augusti är extra viktig för er ifall ni missat någon delkurs. 

Att bli antagen med förbehåll kan också gälla de som läser upp grundkraven för våra grundkurser, men samma sak gäller i slutändan – vid kursstart ska ni kunna visa upp betyg som berättigar er till en plats. 

Ifall det skulle vara så att ni av någon anledning ångrat er kring ert val är det här också en chans att ändra sig. 

Den 15/7 öppnar de kurser som har platser över för sen anmälan. Skillnaden mellan att ansöka sent och ansöka i tid är att de som ansökte i tid rangordnas efter sina poäng i de olika kategorierna medan de som ansöker sent hamnar i urvalsgruppen SA (sen anmälan). Där får ansökan ett meritvärde baserat på vilken dag den kom in och rangordnas efter det i reservlistan. Det går att göra sen anmälan hela vägen fram till kursstart, men eftersom antagningschansen minskar hela tiden finns det ingen anledning att vänta. 

Så om ni kommit in på er kurs – tacka ja!

Och om ni kommer på att ni vill gå en annan kurs än den ni sökt nu – var beredda den 15/7!

Imorgon, den 10/7 är min sista arbetsdag innan semestern, så om ni har frågor ring mig då. Annars är jag tillbaka igen den 17/8. 

9 juli, 2020

Inlägget postades i

ALL students of the department

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *