STUDIEVÄGLEDARBLOGGEN

Blandad information som berör er utbildning och studietid.

Arbetsannons: Arkea kulturmiljö

Säsongen har dragit igång för många, men om du fortfarande letar så kanske det här är något för dig? 

Vi söker arkeologer för inventeringsarbeten.
 
Om oss:
Arkea kulturmiljö AB är ett litet företag som oftast arbetar i tidiga skeden inför exploateringar av olika slag. Vår huvudsakliga verksamhet är arkeologiskt fältarbete med tyngdpunkt på utredningar samt rådgivning och analyser inför olika former av exploateringar, t.ex. inom ramen för MKB arbeten och kulturmiljöutredningar i stort.
 
Vi söker nu en eller två personer med erfarenhet av att inventera/utreda fornlämningsbild eller som inte har någon direkt erfarenhet men ett stort intresse och vill lära sig.
 
Arbetsbeskrivning:
Arbetsuppgifterna kommer till störst del bestå av fältinventering inför större linjeprojekt. Inventeringen innebär att du ser och upptäcker och bedömer såväl kända som hittills okända lämningar. Inledningsvis kommer du, om du saknar erfarenhet, att få arbeta mycket nära någon av oss, men med målsättning att du senare ska arbeta självständigt. Visst deltagande i andra arkeologiska uppdrag såsom förundersökningar eller utredning etapp 2 kan förekomma. Vårt arbetsområde är hela Sverige och det är mycket troligt att det kommer förekomma längre perioder av övernattningar. Majoriteten av arbetet sker utomhus oavsett väder och kan vara fysiskt ansträngande.
 
Kvalifikationer:
Akademisk examen inom arkeologi samt B-körkort är ett krav. Vi ser gärna att du är van vid att röra dig i skog och mark och har erfarenhet av kartläsning. Vi lägger stor vikt samarbetsförmåga men också att du har förmåga och vilja att arbeta självständigt.
 
Anställningsvillkor:
Visstidsanställning under hösten 2022. Lön efter överenskommelse. Vid resor täcks självklart alla omkostnader såsom boende, traktamenten, resor av oss som arbetsgivare. Restid täcks i de allra flesta fall men vissa undantag kan ske beroende av projekt.
 
Ansökan eller frågor:
Välkommen med din ansökan med CV och en text om dig själv. Frågor besvaras av Tove Stjärna, 070- 744 47 28, eller tove@arkeakulturmiljo.se. Ansök senast den 22 juli 2022.
5 juli, 2022

Inlägget postades i

ALL students of the department

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.