STUDIEVÄGLEDARBLOGGEN

Blandad information som berör er utbildning och studietid.

Ansök om examen // Apply for a degree

För de flesta har terminen slutat och för somliga även den här delen av er utbildning. Vare sig det är en kandidat eller en master som kommit till sitt slut är det då läge att ta ut sin examen! För att göra det följer ni instruktionerna i den här länken.

När ni kommer till studentportalen väljer ni ”Ladok” sen ”Lund University” och sen vilken examen ni vill ansöka om. Det är en ”humanistisk fakultet, kandidatexamen, filosofie kandidat 180 hp” eller ”humanistisk fakultet, masterexamen, filosofie master 120 hp” som gäller. Sen väljer ni huvudområde bland de som finns och då väljer ni också vilken specialisering inom arkeologi (om det är relevant för er). 

När detta är valt kommer ni in till den sida där ni ska klicka i vilka kurser som ni vill åberopa i er examen. Det kommer bara att vara fullständiga kurser som är aktuella, så om något fattas är den inte valbar. Skulle det vara så att något inte motsvarar vad ni trodde börja med att gå in på er ladoksida och se om det finns några kommentarer där, hör av er till er ansvarige lärare, och ifall det är så att ni missat en tenta – anmäl er till uppsamlingstentan! Den går av stapeln i augusti men anmälningarna måste in nu!

Ifall allt är som det ska klickar ni i era kurser och skickar in er ansökan. Ett examensbevis kommer att skickas till er – så jag gratulerar! 

Alla frågor kring examen hittar ni förhoppningsvis svar på här. Annars hör av er. 

//

To all our master students who have finished their thesis – congratulations! Now it’s time to apply for your degree! 

To do so you follow the instructions here. The degree you’ll recieve is from ”Faculty of Humanities” and it should be a masters of 120 ECTS (there’s one of just 60 ECTS as well, that’s the old Swedish ”magister”). If you have any questions regarding the degree here are a list of answers. And if you have further questions just let me know – we’ll figure it out. 

9 juni, 2022

Inlägget postades i

ALL students of the department

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.